28 abril 2020

Comunicat 8 del Club Bàsquet Torelló en relació a l’afectació del CoVid-19 als Entrenaments, Partits i Activitats.

Comunicat 8 del Club Bàsquet Torelló en relació a l’afectació del CoVid-19 als Entrenaments, Partits i Activitats.
Benvolgudes famílies us informem:
La Federació Catalana de Bàsquet ens ha enviat un comunicat on informa de les següents decisions:

FINALITZACIÓ DEFINITIVA DE TOTES LES COMPETICIONS FEDERADES.

En la nostra darrera Circular nº 23 es comunicava la finalització dels Campionats Federatius, excepte Sèniors i Preferents.

Tota vegada que els diferents escenaris de desescalada del confinament, fets públics fins ara, coincideixen en que la pràctica d’esports d’equip només serà possible en la última fase de les diferents fases previstes, el que impossibilita reiniciar les Fases Regulars de les competicions oficials encara no suspeses, la Comissió Executiva d’aquesta FCBQ, ha acordat la finalització definitiva de TOTES LES COMPETICIONS FEDERADES.

S’està treballant en els nous models de competicions per la temporada 2020-2021, que caldrà interpretar com a excepcionals i transitoris, donada la perspectiva actual i tenint en compte que:
no es poden preveure fases al juliol i qui sap si al setembre:
no sembla que es pugui garantir l’inici de les competicions en les dates que eren habituals fins ara;
es desconeix quan les instal·lacions esportives seran aptes per començar a entrenar; i si es produirà (esperem que no),un rebrot de la pandèmia…
les restriccions al transport aeri, les condicions d’allotjament en Hotels, així com els preus dels bitllets i pernoctacions que, si be no afectarien directament les nostres competicions, si que ho fan als Clubs catalans què participen en les d’àmbit estatal.

Així doncs i en aquesta conjuntura, l’escenari no és gens clar. Malgrat això, es treballarà amb les dades amb que disposem avui, per tal de poder presentar un projecte de competicions (a considerar, en tot cas, d’excepcional i transitori) que conjugui els interessos esportius i econòmics de totes les entitats i s’ajusti a les especials circumstàncies del moment.
Probablement, la proposta final que es presenti no contempli cap descens per aquesta temporada que avui hem donat per finalitzada i que els ascensos es ponderin en funció del sistema final de cada competició.

A hores d’ara, esportivament parlant, ens queda el casal/campus d’estiu (juliol) i el 3×3 del 18 de juliol 2020.
De moment es mantenen les dues activitats, tot i que s’haurà de veure com evoluciona la situació per prendre les decisions més oportunes.

Torelló, 28 d’abril del 2020
Junta Directiva